Капки

Отворил Мујо аптека, и го замолил Хасо еден ден да го замени.
Кога се вратил го прашал дали доаѓал некој.
- Дојде Суљо, го болеше главата.
- И што му даде?
- Аспирин.
- Добро, дојде ли некој друг?
- Дојде Химзо, го болеше стомак.
- И?
- И, му дадов таблети за стомак.
- Добро, тоа ли е се?
- Не, дојде и Фата.
- А што и беше на неа?
- Се пожали дека не видела к*р со месеци.
- И што и даде ти?
- Па, капки за очи.

Вицотека

 • - Зете, замисли си ако дојдат турците, да не заврзат и ти речат:
  - Качи и се на баба ти или ќе те заколеме, што ќе направиш тогаш?...

 • Разговараат тројца човекојадци.
  Првиот:
  - Пред некој ден изедов еден Англичанец, слаб, исушен, тврд како ѓон.
  - Одвај го...

 • Егеец, нерасположен, депресивен, апатичен, доаѓа кај психолог и се жали на својата состојба.
  Психологот го потпрашува, одоколу и на...

 • Трпе разговара со својот психијатар.
  - Жена ми секој ден ми бара по 200-300 евра.
  - И што ќе и се толку пари, што прави?
  -...