Температурата е +20°C

Станува збор за професор по математика од оние кои сакаат да си кажат: “Само Бог знае за 5-ка, јас знам за 4-ка, а вие, во најдобар случај можете да добиете 3-ка“.
Решил да ги изненади учениците па им дал необична задача која изгледала вака:
- Замислете дека сте во автобус со уште 25 патници, кој се движи со брзина од 60 km/h, правец југозапад, температурата е +20°C, покрај патот тече поток во кој температурата на водата е +14°C, на шоферот му фалат 2 предни заба и сето ова се случува во сабота.
- Колку години имам јас?
Во класот нормално дека завладеала тишини, а професорот победнички се смешкал...
И тогаш Перица дигнал 2 прста.
Професорот (цинично) му рекол
- Ајде Перица да видиме баш...
Перица:
- Вие имате 44 години!
Професорот:
- Браво! Како погоди???
Перица:
- Па, многу едноставно, Кај мене во маало има еден Перо кој има 22 години и сите велат дека е “ПОЛУ-ИДИОТ“!

Вицотека

 • Оди крадец во аптека и и вика на аптекарката:
  - Дај ми ги сите пари!
  Аптекарката му одговара:
  - Ако немаш рецепта, ништо не...

 • И испраќа СМС бринета на плавуша:
  - Еј, сакаш на кафе?
  Оваа одговара со СМС:
  - Извини, немам кредит да ти одговорам.

 • Родила Спасејца мало црнче, а Спасе ја прашува како е тоа можно.
  - Ти текнува ли, Спасе мој, кога оној пат бев на сафари?
  - Е, по...

 • Коле му се обраќа на другар му Спасе:
  - Не ми текнало да те прашам, како ги воспитуваш децата - со ќотек или со убави зборови?
  -...