Књига

Муж гу прашуе жену:
- Што тражиш по собу?
- Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду.
- И нема да гу најдеш. Ја гу запали!
- Зашто?
- Затој што почна мајку ти да гу чита!

Вицотека

 • Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува:
  - Од кај ти се?
  - Ги добив на лотарија.
  После некое време пак:...

 • Доаѓа гинекологот на работа во ординација рано наутро.
  Во чекална седи една проститутка го поздравува:
  - Добро утро колега!!...

 • Се сретнале зебра и магаре.
  Зебрата го прашува магарето:
  – Што животно си ти?
  А магарето:
  – Соблечи ги пижамите, па...

 • - Пиво? - го прашува келнерот постојаниот гостин.
  - Не, со кола сум, донесете ми кисела вода - вели гостинот.
  По една минута...