Дали добиваше кога сакаше?

Циган и циганка на суд се разведуваат. Причина за разводот е тоа што циганот ја фатил жива циганката со друг. Зборел прво циганот, како он секој ден идел да збира картони, ова-она, ги продавал, се мачел за 10-те деци и жената, а оваа за тоа време се ду*ела со други. И го прекинува циганката:
- Господин судија, а може ли јас нешто да прашам?
Судијата и одговорил потврдно. Циганката му се врти на циго и му вика:
- Дали добиваше кога сакаше?
- Да, одговорил циго.
- Дали добиваше каде сакаше?
- Да.
- Дали добиваше колку сакаше?
- Да.
Му се врти циганката на судијата и му вика:
- Епа господин судија, ја мислам дека имам право да располагам со моите вишоци.

Вицотека

 • - Откога те запознав тебе, веќе не можам ни да јадам, ни да пијам, ни да пушам.
  - Охх, драги, толку ли ме сакаш?
  - Не, драга,...

 • Иде Кумановац (авганистанац) у Дубаи сс жену за Нову Годину, и почнуе да се дере у хотел
  - Што е овој бе да ви е*у мајку, овој ли е...

 • - Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо.
  - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.

 • Cura kaže dečku:
  - Ipak u tebi ima nečeg erotičnog ...!
  Dečko sav sretan upita:
  - Stvarno? A što to?
  Cura:
  -...