Белчо

- Ало здраво, Белчо дома ли е?
- Не е, отиде куде Црвенио.
- А кој га тражи ?
- Жути !!!

Вицотека

 • Молер ја молерисова Лудницата. Двајца лудаци стојат под неговата скала и разговарааат:
  - Еј сакаш ли да му ја тргнеме скалата да падне...

 • Mарија Шерифовиќ демолирала кафану, погодила гу песма:
  - Ти си ќерко татин син.

 • Го прашува бабата малиот Трпе:
  - Абе внучко, како се викаше оној Германецот шо ни ги крие работите по дома?
  - Алцхајмер бабо,...

 • Доаѓа мујо дома и ја прашува Фата:
  Мујо:
  - Фато кај се децата?
  Фата:
  - На англиски.
  Мујо:
  - ОК, where are...