Певаљка

Молив се гости да не гу фаќав певаљку с'с мрсне руке.

Повеќе од ВицотекаВо 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во... + повеќе

Влегува доктор во лудница и ги гледа пациентите како скокаат. Само еден од нив седел. Го прашува докторот тој што седи... + повеќе

Го прашува судијата Трпе: - Како можеше да изгазиш 12 луѓе? Зар не можеше некако да ги избегнеш? - Па како не судио!... + повеќе

Додека одел по улицата македонски пратеник во собранието го удира камион и тој трагично загинува. Неговата душа... + повеќе