Прдеж

Да даде господ, мајка ти на родителска да прдне.

Вицотека

 • Што е суштината на здравиот живот?
  - Ако одењето е здраво,поштарот би бил бесмртен!
  - Китот плива цел ден, јаде само риба,пие...

 • Влага полицаец во автобус на ЈСП и му вика на шоферот:
  - Дај ми 2 карти.
  - Зошто ти се 2 карти?
  - Па ако ја изгубам едната...

 • Седат Трпе и Перо во кафана и преку улица од кафаната зјапаат во една огромна убава куќа.
  Т: - Ја гледаш куќана?
  П: - Да бе,...

 • Тројца пријатели доаѓаат на железничка станица и гледаат дека возот веќе тргнал.
  Почнале да трчаат и по десет метри првиот веќе се...