Трева

Зошто џуџињата кога играат фудбал се смеат?
- Тревата им ги скокотка на јајцата!

Вицотека

 • Вози плавуша цик цак, поминува на црвено, па се качува на тротоар.
  Човек од соседната кола и вика:
  - Да те е*е тој што ти дал...

 • Знаете ли дека само 10% од калуѓерки се девици!
  Останатите се во други хороскопски знаци.

 • Некој ранет терорист го однеле во болница со тешка рана во пределот на срцето.
  Типот преживеал, а докторите се собрале околу него и се...

 • Оди Трпе низ улица, а Трајче на гранка. Го прашува Трпе:
  -Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка!
  Трајче:...