Сливи

Шетаат татко и син на пазар, и синот го прашува татка си:
- Тато, тато, што се овие?
- Сини сливи.
- А зошто се црвени?
- Затоа што се уште се зелени!

Вицотека: 

Вицотека

 • Која е разликата помеѓу пес и оженен маж ?
  - Никаква ни едниот ни другиот не ја дираат домаќинката, а комшиката би ја растргнале!

 • Јас: Пер имаш мастика?
  Она: Не
  Јас: Уствари шо ќе ти е

 • Јавља се кумановац у радио и вика:
  - Ја најде новчаник!
  - Добро и што најде у њега?
  - Па имаше 1500 евра, 150 000 ден. и...

 • Ѕвони телефонот.
  На телефон се јавува таткото на три ќерки.
  - Здраво!
  - Ти ли си рипче мое?
  - Не, овде е сопственикот...