Гробница

На бабата и се кренала сукњата и дедото вели:
- Покриј ја таа гробницата мори!
- Еее зошто, да не се дигне мртовецот?

Вицотека

 • Две пријателки разговараат:
  - Што беше по занимање твојот маж?
  - Агроном на музички смер.
  - Како тоа?
  - Па така,...

 • Наставничката ги прашува децата:
  - Деца, зошто сега во Америка е ладно?
  Малиот Трпе дига рака и вика:
  - Затоа што Колумбо...

 • Го прашува жената мажот: - Драги знаеш дека утре ми е роденден ? Да драга...

 • Седат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц.
  - Зошто полицајците секогаш шетаат по...