Што беше по занимање?

Две пријателки разговараат:
- Што беше по занимање твојот маж?
- Агроном на музички смер.
- Како тоа?
- Па така, свири додека овците пасат.

Вицотека

 • Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка.
  - Аман не ми ја пиј...

 • Што вели кондом во суд?
  - Не сум јас крив, ме навлекоа!

 • Што велат новороденчиња во БиХ кои се родени со царски рез:
  - Ни матичен број ни пи*ка материна!

 • Оди некој дечко во трафика и му вика на продавачот:
  - Дајте ми 3 кондоми!
  - Сакате кеса?
  - Не бе, дај ми ги така, не е...