Чаша

Прво гурнеш два прста
па ако е поширока гурнеш три
после провериш дали е влажна
и почнеш такој напред- назад.
Такој се мие чаша.

Вицотека

 • Си седи Трпе дома и си мисли на Трпана чиј швалер е касапинот:
  Сега кога ќе дојде дома ке ја прашам:
  Кај беше?
  И таа ќе ми...

 • Цветко ѕвони на телефон:
  ‎- Ало, дали е тоа советувалиштето за алкохоличари?
  - Да, повелете, како можеме да ви помогнеме?...

 • Се случува несреќа на брод, единствени преживеани се Јапонец и Црногорец. Седат двајцата во чамец за спасување и Јапонецот прашува:
  -...

 • Како на Македонски ја викаат Шехерезад?
  - Благица.