Вулканизер

Плавуша на квиз милионер:
- Како се вика стручњак за вулкани??
- Вулканизер!

Вицотека

 • Во стар Египет деца имаат диктат, реченицата гласи:
  “Рамзес трети бил препотентен“
  На тоа еден ученик се јавува
  - Извинете...

 • На факултет бев како Бог,
  сите знаеа дека постојам,
  а никој ме немаше видено.

 • Поларно мече ја прашува мајка си:
  - Мамо, ја сум поларно мече?
  - Да бе сине!
  - Ама баш она вистинско бело поларно мече?...

 • Блажо на доктор, и виа му вика:
  - Мораш итно на операција, имаш рак на грлото.
  - Докторе, јас сакам да чуам, и некое друго...