По риба

Трпе се буди во 4 часот наутро.
- Трпано ја ќе одам по риба!
Се спремил и излегол. Седнал во Југото и не можел да го запали.
Се мачел едно пола саат и ништо. Полека влегол дома, и на прсти се пикнал во креветот.
- Ладно е надвор? - Прашува Трпана.
- Грч е!
- А волон мој, по риба отиде.

Вицотека

 • Две проститутки разговараат:
  - Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне?
  - Директор!
  - Зошто директор?
  - Да се...

 • Момче се здобило со ХИВ.
  И доаѓа дома, и сега како...
  Ај на мајка му ќе каже прво.
  - Мамо вака и вака, јас СИДА.
  -...

 • Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
  - Имате лебарка во белите дробови.
  -...

 • Плавуша, црвенокоса и црнка работеле во продавница со шефица која секогаш си оди порано од работа.
  - Еј, ајде и ние да си оди порано...