Гробишта

Вика му баба на дете:
- Синко, ќе иду с'с твој точак на гробишта.
- Добро бабо а кој ќе ми га врати ?!?!?

Вицотека

 • Што имаат заедничко мажот и сперматозоидот?
  И обајцата имаат 1:1 000 000 шанси да станат луѓе.

 • Го прашува Трпе другар му Трале:
  Што е тоа Ден на жената?
  Се мисли Трале, се мисли...
  Види Трпе, тоа ти е исто што и Ноќ на...

 • Си биле американец, русин и македонец.
  И не е битно што правеле, битно македонецот победил!

 • - Ја познавате ли мојата свекрва?
  - Да, задоволство ми беше да ја запознаам.
  - Ох, тогаш тоа не е мојата свекрва.