Марика

Зоки ја прашува учителката:
- Госпоѓо, може ли децата да имаат деца?
Учителката одговара:
- Зоки, тоа е невозможно!
Зоки се врти кон Марика:
- И од што ти е страв, глупачо?

Вицотека

 • Оди човек на лекар и му вика:
  - Докторе можеш ли да направиш да живеам 150 години?
  - Абе изводливо е, ама треба да ми одговориш...

 • Избегал човек од затвор каде што минал 10 години и провалил во некоја куќа, во потрага по пари и оружје. Ама во куќата налетува на млада...

 • - Кога беше во Лондон дали имаше тешкотии со англискиот јазик??
  - Јас не, тешкотии имаа Англичаните кои разговараа со мене.

 • Отишол Цветко на гатачка, тропнува на вратата, а таа вели:
  -Кој е?
  На тоа Цветко одговара:
  - Е*ате видовитата...