Каде е бато?

Влегува Евреин кај Хитлер и го прашува:
- Каде е бато?
Хитлер му одговара:
- Оди во ВЦ, вториот сапун лево.

Вицотека: 

Вицотека

 • - Мамо, мамо, учителката денес ме праша дали имам браќа и сестри кои треба да почнат со училиште наскоро.
  - Убаво од неа што прашала....

 • Маж и жена си седат во соба, потскарани и скоро еден час си молчат.

  После некое време мажот и вели на жената:
  - Жено ај да...

 • Некоја баба во автобус му вели на момче што седело:
  - Дете, ај стани јас да седнам. Нозете ме болат, а ти си млад ќе постоиш.
  ...

 • Šta nam daje kokoška?
  Pita učiteljica malog Pericu:
  • Perice, šta nam daje kokoška?
  • Јаja.
  • Bravo! I šta još?...