Роднини

Maж ја испраќа жената му кај роднините во Америка.
Авионот полетал и тој почнал да се моли:
- Боже, те молам земи ја, сега ти е најблиску !!!

Вицотека

 • Мало девојче забележувајќи неколку бели влакна во смеѓата коса од мајка си, прашала:
  - Мамо, зошто имаш бели влакна на главата?...

 • Плавуша имала аквариум со риби.
  Еден ден на гости и доаѓа другарка и, исто така плавуша и ја прашува:
  - Зошто не им ја смениш...

 • Dodje muž kuči pijan. Žena mu opali šamar i kaže:
  - Hoceš li još piti?
  Muž čuti.
  Žena mu ponovo opali šamar i vikne:...

 • Име?
  - Рамиз.
  Презиме?
  - Рамизи.
  Роден?
  - Да.
  Пол?
  - Северен пол
  Омилена боја?
  -...