10.000 евра

Се јавува водител на ТВ лотарија:
- Дали е тоа Мујо?
- Да!
- Вие сте вистински среќник. Ќе заработите 10.000 евра ако одговорите со НЕ на моето прво прашање:
- Дали сте подготвени?
- ДА!

Вицотека: 

Вицотека

 • Зошто полицаец не си мие заби?
  - Затоа што не му го собира сапунот во уста.

 • Мажот:
  - Те обожавам.
  Жената:
  - Ова го кажуваш ти или пивото ?
  Мажот:
  - Јас му го кажувам...
 • Маж се исповеда: - Оче згрешив. Одам во паркот и зад една грмушка гледам Тој и Таа.
  - Не е грев чедо. Тоа е нормално.
  - Да, ама...

 • Му се јавува една госпоѓа на својот електричар крајно изнервирана:
  - Мајсторе ми ветивте дека денес ќе дојдете да ми го поправите...