Мерцедес

Киро Глигоров е живеја 94 године затој што у њега е имаја делови од Мерцедеса !

Вицотека

 • Разговараат две другарки. Едната и вика на другата:
  - Да ти се пофалам си фатив дечко. А другарката и вика:
  - Епа ајде со здравје...

 • Црногорец ловџија иде на лов со внукот да го учи да пука...
  Од некаде излетува сокол, а дедото:
  - Ено га унуче, виџај сад како че...

 • Разговараат двајца Македонци во Австралија:
  - Честито син, да е жив и здрав!
  - Фала, и ти да си дочекаш!
  - Како го крстивте...

 • Pita mama Pericu:
  • Je li Perice, imaš li ti devojku?
  • Imam! •
  I, kako se zove?
  • Jelena nadogradnja noktiju novi...