Раниме

Малото Пере му вика на татко му:
- Тато, ај да а продајме мама.
- Оти бре сине?
- Ами, ја не цицам више, ти не а е*еш више, за Ристо комшијата ли да а раниме?

Вицотека

 • Учителката ги прашува децата што би сакале да бидат кога ќе пораснат:
  - Трпе ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?
  - Јас...

 • Гатачката на карти и вели на жената:
  - Вашиот маж наскоро ќе умре.
  - Тоа го знам, види дали ќе има истрага?

 • Се враќа мажот од работа и носи цвеќе во рака.
  Го гледа жената пресреќна и вели:
  Ова за мене е!
  Мажот:
  Не за...

 • Како Црногорци градат автопат?
  - Ќе направат 10 километри и ќе стават знак "итн."