Перо

Се шетаат татко и син во парк. Синот почнува да плаче, а таткото вели:
- Смири се, Перо, смири се.
Една госпоѓа на разминување констатира:
- Вие сте навистина грижлив татко. А колку години има Перо?
Таткото:
- Не, не госпоѓо јас се викам Перо.

Вицотека

 • Мажот кој е наслужбен пат и праќа писмо на жената во кое пишува:
  - Мила со писмово ти испраќам чек со илјада бакнежи....
  Жената...

 • Стои Свети Петар со три жени кои чекаат да им биде одредено каде ќе одат, рај или пекол, па прастариот Петре почнува да прашува:
  - За...

 • Ја мрдам, ти мрдаш, ја мрдам, ти мрдаш.
  Ако мрдамо побрзо, ќе свршимо побрзо.
  Што е тој?
  Одговор: Шах!

 • Мара и се јавува на Трпана на мобилен:
  - Шо правиш бе Трпанче?
  - Еве му го џвакам на Трпе!
  - Мислиш му го пушиш!?!
  -...