Радио

Се враќа некој циган од печалба и таман пред да стигне во Шутка му пука гума. Извадил дизалицата и почнал да одвртува штрафови, кога еве ти го неговиот другар:
- Што бе море, ти ли си?
- Ја сум бе.
Земал другар му еден стап и почнал да ја крши вратата од Мерцедесот.
- Што праиш бе копук?
- Како што праам, па ти го земаш тркалото, ја го земам радиото.

Вицотека: 

Вицотека

 • Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика:
  Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и овчар се сложија...

 • Доцна во ноќта канибал лежи во кревет, се врти, не може да заспие и си мисли:
  -Кој сум јас?
  - Зошто ме има на овој свет?
  А...

 • Знаеш ли дека нашиот оџачар го прегазила кола?
  - Веќе не сме сигурни ни на кров!!!

 • Во еден летен ден, Трпе решил да се освежи во една градска фонтана сосема гол додека никој не го гледа.
  Зел со себе и сапун.
  Но,...