Плата во Македонија

Кромид плата: ја гледаш, и почнуваш да плачеш.
Кучка плата: не ти помага во ништо, од нејзе само страдаш, a не можеш да живееш без неа.
Диета плата: ти се чини дека секојпат јадеш се помалку и помалку.
Атеистичка плата: се сомневаш во нејзинито постоење.
Волшебна плата: ќе направиш неколку потези и ја снемува.
Плата ураган: незнаеш кога ќе дојде, ниту колку ќе трае.
Црн хумор плата: се смееш за да не заплачеш.
Импотентна плата: кога најмногу ти треба, те изневерува.
Менструална плата: доаѓа еднаш месечно и трае околу 5 дена.
Поларна плата: Замрзната е веќе 10-ина години.
Предвремена ејакулација плата: Таман почнала - готовооо.

Вицотека

 • Пред операција пациентот жив нервозен:
  Докторот го прашува:
  - Што ти е бе, човеку?
  А овој:
  - Докторе, ова ми е прва...

 • Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.
  Професорот: Ти, ти што чепкаш таму место да вежбаш како...

 • Професорот: Ученици дали постои Господ?
  Учениците: Да постои!
  Професорот: Може ли да го видите?
  Учениците: Не!
  ...

 • Разговараат двајца студенти:
  - Абе, овој професоров е многу глуп.
  - Зошто?
  - Па научил 14 јазици, а се оженил со жена која...