Додворување

Жената му вели на мажот;
- Дали се убави моите очи?
- Да!
- Дали ти се допаѓа мојата коса?
- Да!
- Личат ли моите заби на бисери?
- Да!
- А, дали имам убави нозе?
- Да!
- Ох, мили, како умееш да се додворуваш!

Вицотека

 • УЧТИВ – кога ќе прдне вели Пардон.
  ЦИНИК - кога ќе прдне ве гледа во очи.
  КАВАЉЕР - ја пушта дамата прва да прдне.
  ГУРМАН...

 • Што е Грев, а што Греота?
  - Грев е да га ставиш у пи*ку, а Греота е да га извадиш!!

 • Отишол Трајче во Тетово и прв пат видел како оџата пее од минарето, па му подвикнал:
  - Што се дереш? Како знаеше да се качиш, така...

 • Репортерка истражувала за причините за појава на болеста кравјо лудило, и заминала во Конопиште кај Блажо краварот, па го прашала:
  ...