Лото

Влегува Трпе дома и ја прашува Трпана:
- Жено да добијам на лото што би направила?
- Ќе ти земам пола и ќе те оставам!
- Добив 20 Евра. Земи 10 и бегај од дома!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Има четири степени на лудило:
  1. Зборуваш сам со себе.
  2. Се караш со себе.
  3. Губиш во караницата сам со себе.
  4. Не...

 • Обединетите нации распишале конкурс за најпоучна слика. Нацртал Трпе гол човек со гас-маска кој во едната рака држел кондом а во другата...

 • Денес потрошив 6150 денари - се пожали еден скржавец на својот сосед.
  - А за што си ги потрошил?
  - Купив 100 евра

 • Синот оди со татко му на село кај дедо му и во градината го гледа петелот де ќе се качи на една кокошка де на друга, и загрижен синот му вели...