Прст ваму, прст таму

Седи мајка со дете мало во автобус.
До нив застанал некој човек.
Како што си се возеле во автобусот, детево му го гризнало прстот од рака на човекот.
Во тој момент мајкава почнала да го мава детето, го треска од автобусот ко ненормална, и на човеков незгодно му паднало па и рекол:
- Добро госпоѓо, не е страшно, малце само ме гризна, па мало дете е, нема смисла.
А мајката,изнервирано:
- Аааааааааа, прст ваму, прст таму и после дома ручек не ми јаде!!!

Вицотека

 • К’д доваѓаш дома мртав пијан сс шваљерку, а на жену ти ву викаш кимнувајќи му:
  - Прави се дека си ми сестра!

 • Страшниот средовечен волк рипнал во шумата пред Цвенкапа и се спремал да ја изеде.
  И како што било ред требало да и исполни три желби?...

 • Зошто една девојка останала бремена?
  Зошто лебот е изгорен?
  Зошто имате забоболка?
  Одговор: Не е изваден на време!

 • Работел некој фризер во некој град во САД. Еден ден кај него дошол некој цвеќар да се потстрижува, кога фризерот го потсрижил, цвеќарот го...