Кочан

Внукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува:
- Дедо бе, зошто седиш без гаќи на клупата?
- Не прашувај внуче, ова е идеа на твојата луда баба, ја доби вчера кога седев на клупата без шал и ми се вкочани вратот...

Вицотека

 • Трпе:
  Јас кога бев мал паднав на глава, и многу ме болеше главата.
  Трале:
  А, јас кога бев мал паднав на глава, и сега кога...

 • Грк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара:
  - Ти од каде си?
  - Од Кичево....

 • Во стар Египет деца имаат диктат, реченицата гласи:
  “Рамзес трети бил препотентен“
  На тоа еден ученик се јавува
  - Извинете...

 • Иде некој дедо 80 годишен на преглед и докторов му вика:
  - Браво бе деде имаш супер крвна слика, притисокот ти е ко на младич, добро се...

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА