Две болви

Разговараат две болви.
Првата прашува:
- Како си помина вчера?
Втората:
- Па, бев на опера. Бев во мустаќите на диригентот, прекрасно беше, се додека тој не кивна.
Првата:
- И, што се случи?
Втората:
- Па летнав помешу градите на пејачката. Таму беше многу топло и клизаво, така паѓав, надоле, надоле стана толку загушливо и смрдло, што паднав во несвест.
Првата:
- И што се случи потоа?
Втората:
- Па, не знам искрено ама, следното утро повторно се разбудив во мустаќите на диригентот.

Вицотека

 • Му оди синот на татко му и му вика: Тато,тато вчера го имав првиот сексуален однос во мојот живот!
  -И татко му се израдувал: Браво бе...

 • Маж и жена се разведуваат на суд и пред судијата се расправаат за старателството над детето.
  Жената му вели на судијата:
  - Јас го...

 • Стојнке, цвете мој ја много те сакам, свак вечер на тебе мислу а свак пут кт ке те виду све поечке и поечке те посакују, осикаш ли и ти такој...

 • Го прашуваат некој милионер како се збогатил:
  - Прво најдов една рѓосана игла.
  - Ја исчистив и ја трампав за две рѓосани....