Жолтица

Еден доктор во болница гледа како двајца негови колеги тепааат еден човек.
Тој зачудено ги прашува зошто го тепаат човекот?
А пак овие му одговараат:
- Седум години го лечиме жолтица, а тој денеска ни кажува дека е Кинез!!!

Вицотека

 • Мажот во години, наутро се бричи се намирисува со колонска вода и и вели жената:
  - Жено! Кога вака после бричење ќе се намирисам се...

 • Смртта доаѓа пред вратата на Чак Норис, чука и чека.
  Вратата ја отвара Чак Норис, а смртта:
  - Априлилили...
 • У овие днови најбитно е да се унаса што повисе витамина Ц:
  ПрасенЦЕ, вешалиЦЕ, пивЦЕ, винЦЕ ...

 • Матичарот: Дали младоженецот доброволно прифаќа да го промени својот љубовен статус од Single во Married?
  Mладоженецот: Да
  ...