Сонце

Две момчиња зборуваат:
- Тоа горе е сонцето?
- Не, месечината е!
- Не, сонцето е!
- Не, месечината е!
Прашуваат еден случаен минувач:
- Извинете, ова месечината или сонцето е?
- Многу ми е жал, ама не сум од овде.

Вицотека

 • - Тато, тато, абе сите на школо ми велат дека сум бил мафија.
  - Ништо сине, утре ќе појдам кај директорот и ќе ја средам работата....

 • Трпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта. Седнува тој и почнува...

 • Трпе:
  Јас кога бев мал паднав на глава, и многу ме болеше главата.
  Трале:
  А, јас кога бев мал паднав на глава, и сега кога...

 • После оперативниот зафат на една згодна русокоса, докторот и врши контрола.
  - Докторе што мислите,како сум?
  - Одлично,супер...