Мачка

Блажо:
- Слушај Маро, ај да ти кажам една гатанка, ако ја погодиш ќе водиме љубов, а ако не погодиш ќе спиеме.
Мара:
- Ајде важи.
Блажо:
- Што е тоа црно е, има четири нозе и опашка. Лови глувци и врапчиња, мјаука и пие млеко?
Мара:
- Тоа е крокодил!
Блажо:
- Браво Марооо, го погоди од прва!

Вицотека

 • Што се дешава кога ќе убијат две кинески фамилии:
  - Има 3,000,000 мртви.

 • Мајката ја советува својата ќерка плавуша на 18-тиот роденден:
  Отсега ќе можеш да излегуваш, но мора да пазиш на некои работи.
  ...

 • Во аптека:
  - Саат продавате?
  - Оф леле, од каде бе ние саат да продаваме?
  - Ај бе не ме заебаај, нели времето лечи сè?

 • Плавуша оди во болница и прашува:
  - Се извинувам, вие сте Др. Јовче Трајковски?
  - Да, само без “в”
  - Значи, Јоче?!