Свадба

Малиот Трпе го прашува татко му:
- Тато, тато, колку чини една свадба?
- Не знам сине, јас уште ја отплаќам.

Вицотека

 • Циганка влегува во автобус и на возачот му дава грст железни пари и му вели:
  Мајсторе извини, ама ми фали само уште една банка.
  ...

 • Таткото го носи малиот син кај психијатар за да го процени до каде е умствениот развој кај детето. Психијатарот го прашува детето:
  -...

 • Таткото го прашува синот:
  - Зошто лепиш слики од мене во твојата училишна тетратка?
  - Наставничката сака да види која будала ми...

 • Во продавница
  - Има леб?
  - Нема.
  Утредента
  - Има леб?
  - Има, вчерашен.
  - ?!?!?!?!