Факс

Полицаецот:
- Командире стигна факсот.
Командирот:
- Нека влезе.

Вицотека

 • - Како Еским го променил полот?
  Одговор:
  - Преминал на Јужниот.

 • Отишле Мујо и Фата во Зоолошка градина.
  Кога пoминувале покрај кафезот на големата горила дувнало ветер и и ја кренало малку сукњата на...

 • Љубов моја!!!
  Ако спиеш, прати ми ги твоите соништа,
  Ако се смееш, прати ми го твојот осмех,
  Ако плачеш, прати ми ги твоите...

 • Влегува детето во спалната соба, го гледа татко му врз мајка му и прашува:
  - Тато, тато, што правиш сега?
  - Братче ти правам сине...