Калуѓерка

Калуѓерка фаќа такси. Таксистот цело време се мислел се мислел и на крај конечно собрал храброст и прашал:
- Извинете, може ли да ве замолам за една чудна услуга?
- Чедо мое, ако си живеал долго колку мене и ако си бил калуѓерка како мене, за тебе нема да има чудни услуги. Сподели ја со мене.
- Добро тогаш. Животен сон ми да ме бакне калуѓерка.
Калуѓерката се согласила под услов таксистот да е католик и да не е женет. Човекот со задоволство потврдил дека е католик и дека не е оженет. Калуѓерката го бакнала страсно.
- Морам да ви признаам нешто – рекол таксистот, - ве измамив, всушност јас сум евреин и сум женет.
- Нема проблем чедо – рекла калуѓерката
– Jас всушност одам на маскембал забава и се викам Tоше!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаМаж се исповеда: - Оче згрешив. Одам во паркот и зад една грмушка гледам Тој и Таа. - Не е грев чедо. Тоа е нормално... + повеќе

Во емисија за пороците во општеството гостин во студио, угледен психолог, и вели на водителката, инаку природна плавуша... + повеќе

Вистински математичар е оној, кој во 3 саат сабајле вади корен од непозната!!!

Разговараат Рус и Амер кој е похрабар. Рус: Јас се и измочав на Белата Куќа. Амер: А јас се исрав пред Лениновиот музеј... + повеќе