Младоженец

Синот:
- Тато, дали е вистина дека кај некои племиња во Африка, младоженецот на ја познават својата сопруга се до свадбата?
Таткото:
- Е сине, сине, така е секаде во светот!

Вицотека

 • Има четири степени на лудило:
  1. Зборуваш сам со себе.
  2. Се караш со себе.
  3. Губиш во караницата сам со себе.
  4. Не...

 • Pita učiteljica djecu na satu:
  - Što je to bijelo i ima dvije noge?
  Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice!
  - Točno...

 • Трпана на Трпе му вели знаеш ли дека утре ми е роденден?
  Да знам.
  Трпана:
  А што ке ми купиш?
  Незнам одговара Трпе....

 • Три жени играат голф во едно убаво неделно претпладне. Едната од нив не е премногу умешна, па нејзиното топче одлетува в шума. Таа оди да го...