Разгледница

Мара имала три ќерки, и сите три биле невини. Тие се омажиле во исто време.
Бидејќи биле неискусни во сексот Мара загрижена побарала од нив за време на брачното патување да и испратат опис за тоа како го поминале првиот секс…
Првата испратила разгледница од Тахити, на која било напишано: “Nescafe”!
Мара не и било јасно што значи тоа, но за среќа имала едно пакетче Nescafe на кое пишувало:
“Божественo до последната капка”.
Мара задоволна и горда на својата ќерка!
Втората ќерка испратила разгледница од Брегот на Слоновата коска на која пишувало “Rotmans”.
Мара бидејќи знаела за што станува збор си купила цигари “Rotmans” и погледнала на пакувањето на кое пишувало:
“Кралот на Големината”
Мара била малку засрамена, но сепак среќна.
После 3 недели стигнала разгледница и од третата ќерка на која пишувала:
“South African Airways”
Маra веднаш ја отворила златната книга и под компанијата “South African Airways” имало напишано:
“Десет пати на ден, Седум дена во неделата…и во двете насоки.”

Повеќе од ВицотекаНекој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка. - Аман... + повеќе

- Ало, Министерство за финансии? - Грешка сте, тука е Министерство за развој! - Ништо, да не ми биде за џабе трошењето... + повеќе

Влегува дечко во црква да се исповеда: -Грешев оче, многу грешев со комшиката во плевната. -А колку пати? -Пааа, попе... + повеќе

Мујо и Хасо ловеле риби. Им снемало црви и Хасо го пратил Мујо да побара зад грмушките. За тоа време Хасо уловил златна... + повеќе