Лифт

Иде Кумановац (авганистанац) у Дубаи сс жену за Нову Годину, и почнуе да се дере у хотел
- Што е овој бе да ви е*у мајку, овој ли е соба, нема ни џакузи, ни телефон, ни 52 инчну плазму, ни вај фај?
У тој време консиерж га прекинуе.
- Господине, још смо у лифт!!!

Вицотека

 • Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности:
  - Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри...
  - А ти си чул ли...

 • Американецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Бизнисмен.
  Англичанецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Џентлмен.
  Мујо вика: Јас сум мен...

 • Родила Спасејца мало црнче, а Спасе ја прашува како е тоа можно.
  - Ти текнува ли, Спасе мој, кога оној пат бев на сафари?
  - Е, по...

 • Го прашуваат Кумановски боксер пред натпревар ?
  - Господине со какви амбиции дојдовте ?
  - Сс Воз да га ебу !!!