Недела

Недела навечер у најбољи денови на социјализам.
Деца избањкани, вечерани у пижаме стокмени, гледав “Бољи живот” до маму и тату. Грее шпоретче, мама испеглала за целу недељу, ручек за сутра направено, све исперено, сија куќа милина.
Недела навечер у демократију
Деца неизбањкани, пошто више сви се туширав, пижамке не носив пошто нее више у мода, мама виси на ФБ, ручек муда маријанова за јутре, тато га нема или е по кладионице или у кафану, исперено е можда нешто можда ништо, а уместо “бољи живот” гледа се Ифет, Мифет и оној што се тресе у ладну воду.

Вицотека: 

Вицотека

 • Блажо и Ристо отишле во казино да си ја пробаат среќата,и седнале на рулетот.
  Блажо:
  - Kолку пати во неделата имаш секс?
  ...

 • Плавуша оди во продавница и го прашува продавачот:
  - Колку пари е чоколадава?
  - Пет бакнежи!
  - Во ред, сега баба ми ќе ви...

 • Жената одненадеж се враќа дома и ја затекнува домашната помошничкa седната во скутот на мажот и.
  - Аууу - мажу!
  - извикува...

 • Оди плавуша по улица и сретнува некоја жена, па и вика:
  - Боже, Тања, ти ли си? Леле колку си се променила од средно, едвај те познав....

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА