Изглед

- Јас изгледам како мозок!
Печурката:
- Јас изгледам како чадор!
Бананата:
- Ве молам, можеме ли да ја смениме темата?

Вицотека: 

Вицотека

 • Се сретнале две охриѓанки на пазар:
  Шо прајш?
  -Еми шо да пра`.
  Еми и шо ќе прајш!

 • На бабата и се кренала сукњата и дедото вели:
  - Покриј ја таа гробницата мори!
  - Еее зошто, да не се дигне мртовецот?

 • К’д доваѓаш дома у сред ноќ, жена ти те чека сс метлу у руке а ти гу прашуеш:
  - Чистиш или се спремаш да летиш негде?

 • Трпе:
  - Мамо, се сеќаваш ли кога ми рече дека ако добијам 4 ќе ме пуштиш да си играм цел ден?
  - Да, зошто?
  - Денес можеш да...