Сифилис

Си стоеле двајца полицајци пред гинеколошка клиника и читале плакат на кој пишувало:
Најзагрозени професии од сифилис се:
1. Актери
2. Шофери
3. Полицајци.
Откако го прочитале, едниот полицаец го прашал другиот:
- Абе колега, што е тоа сифилис?
А овој му мавнал еден шамар и му вика:
- Е од такви како тебе сме на трето место.

Вицотека

 • Разговараат Русин, Французин и Македонец која им е омилена секс поза?
  Русинот:
  - Јас најмногу сакам да бидам горе, да и го гледам...

 • Во Кавадарци, оди детето кај таткото:
  - Тате, зошто се врти земјата?
  - Како бе се врти?!
  - Да не си пиел од ракијата за...

 • - Тато, раскажи ми приказна за добра ноќ!
  - Слушај, сине.
  - Во едно демократско царство си живееше еден пратеник.
  - Тој...

 • Ако особата која ја сакаш се тресе кога ќе ја прегрнеш...
  Ако нејзините усни се врели како жар...
  Ако дахот и прекинува во...