Казна

Здогледува полицаец поп како вози велосипед без раце го сопира и му вели:
- Добар ден попе !
- Зошто ти возиш без раце ајде сега да платиш казна од 50 евра!!
Попот:
- Синко не возам јас без раце, со мене Господ управува!!!
Полицаецот:
- Ааа, значи вие двајца се возите, тогаш 100 евра казна!!

Вицотека

 • Дете држи слива во рака и го прашува таткото:
  Тато каква боја се сливите?
  Темно сина.
  А зошто оваа е црвена?
  Затоа...

 • Двајца полицајци разгледуваат сообраќајна несреќа.
  Првиот прашува:
  - Каде е ногата?
  Другиот одговара:
  - В нива....

 • Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја...

 • Мажот ќе плати 2 евра наместо 1 евро за работа која му е потребна.
  Жената ќе плати 1 евро наместо 2 евра за работа...