Гробишта

Снаата и свекрва решиле заедно да одаат на пазар. Одејќи низ пазарот свекрвата здогледала некои убави домати и и рекла на снаата:
- Снао види види колку убави домати, да ги каснеш в уста ќе се стопат.
Си го продолжиле патот и снаата здогледала некои убави гробишта и и викнала на свекрвата:
- Свекрво, свекрво, види колку убави гробишта, да легнеш па да не станеш!

Повеќе од ВицотекаИмало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место. Еден од жирито... + повеќе

Калуѓерка фаќа такси. Таксистот цело време се мислел се мислел и на крај конечно собрал храброст и прашал: - Извинете,... + повеќе

Ало дали е тоа хитна помош? - Да, повелете! Хитно ми требаат 500 евра.

Си биле поп и оџа - комшии. Попот изградил црква а оџата џамија, попот купил BMW и оџата купил BMW. Попот земал да го... + повеќе