Разговор

Разговараат Хрват и Словенец.
- Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв по улици, насекаде мрак и чад.
На тоа Словенецот одговара:
- И јас го сонував твојот Загреб. Беше преубав, некоја убава песна, на сите страни луѓе, на улиците сите весело читаат плакати...
Хрватот го прекинува...
- А што пишуваше на плакатите?
- Не успеав да прочитам, не знам кирилица.

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпе отишол во кафеана.
  На келнерот му нарачал 5 вотки и ги испил.
  После нарачал 4 вотки и нив ги испил.
  После пак нарачал...

 • Отишла Кумановка да работи во Скопје во кафич:
  - Здраво... Jack Daniels!
  - Здраво... Станче од Куманово.

 • Трпе отишол во Бугарија на шопинг.
  Ја паркирал колата, и на стаклото напишал „внатре нема ништо вредно”.
  Кога се вратил од шопинг...

 • Пред операција, пациентот се тресе од страв.
  - Што ти е бре, човек? - прашува хирургот.
  - Докторе, ова ми е прва операција....

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА