Форми

Влегува цајкан во слаткарница и прашува:
- Какви колачиња имате?
Продавачката вели:
- Имаме разни форми и големини:
Цајканот:
- ОК, тогаш дајте ми две форми и три големини.

Вицотека

 • Некој ранет терорист го однеле во болница со тешка рана во пределот на срцето.
  Типот преживеал, а докторите се собрале околу него и се...

 • Влегува доктор во лудница и ги гледа пациентите како скокаат. Само еден од нив седел. Го прашува докторот тој што седи:
  - Зошто сите...

 • Плавуша се јавува на аеродром.
  - Добар ден, колку трае летот до Париз?
  - Само момент....
  - Фала многу , пријатно.

 • Јасновидец му ја кажува судбината на млад човек:
  - До 50-тата година ќе страдаш од недостаток на пари.
  - А потоа?
  - Потоа...