Тројка

Бугарска тројка: двајца имаат секс, третиот пази да не им ја украдат облеката.
Турска тројка: двајца имаат секс, третиот лежи со нож во стомакот.
Руска тројка: маж, жена и мечка.
Студентска тројка: двајца имаат секс, третиот се прави дека спие.
Црногорска тројка: двајца го убедуваат третиот дека имаат секс, третиот се прави дека им верува.
Италијанска тројка: двајца велат дека имаат секс, и третиот вели нешто.
Еврејска тројка: двајца имаат секс, третиот ги пишува предбрачните договори.
Арапска тројка: двајца имаат секс, третиот го подготвува динамитот и соопштението.
Македонска тројка: еден имал секс, двајца други му завидуваат.

Вицотека

 • Се среќаваат двајца стари пријатели:
  Цветко, што правиш, како си?
  Еве одам на проба во хор.
  Хор?!
  Ти и хор?
  Што...

 • По летниот распуст наставничката ги прашувала децата како си поминале и рекла:
  - Ајде прво ти Ѓорѓи!
  - Прво, јас не сум Ѓорѓи...

 • Жена гледа турска серија на една телевизија. Едно време му се обраќа на сопругот:
  - Види бе, види, колку ја сака Саваш!
  - А ти...

 • Жената се враќа од доктор каде и кажале дека ќе живее уште 12 саати, па му вели на мажот дека сака за последен пат да води љубов со него,...