Новороденче

Како знаете дека новороденчето ќе ви биде плавуша?
- Не знае како да излезе.

Вицотека

 • Баци продава појачало и разговара со купувачот:

  - Колку ти е јако појачалото?

  - Брат, многу е јако.

  - Ама колку е тоа...

 • Враќа се Ѓоко од час по веронаука и прашуе га мајка му:
  - Мамо, мамо која била на Еву свекрва?
  Мајка му:
  - Сине, Ева немала...

 • Седат двајца каубојци во салон:
  Каубој 1:
  Го гледаш оној на шанк?
  Каубој 2:
  Кој бе, десет луѓе се?
  Каубој 1:...

 • Врхунац на љубомору е к'д гу келнер прашује девојку:
  - Што ќе пиеш?
  а беќар одговара:
  - Кој си бе ти да гу прашуеш што ќе...