Возач

Возач минува низ црвено светло и го запира полицаец:
- Зарем не виде дека е црвено?
- Да, видов, ама тебе не те видов.

Вицотека

 • Влегуваат малиот Трпе со татко му во продавница. Трпе до касата забележува едни чудни мастики.
  - Тато ај купи ми од овие.
  - Не...

 • Единствена шанса на оженетиот човек да отвори уста.

 • Трале:
  Трпано, каде е Трпе?
  Трпана:
  Умре, за време на војната го погодија со снајпер во кажипрстот!
  Трале:
  Е...

 • Мама и тато програмери го учат своето дете да зборува:
  - Како вели маче?
  - Мјау, мјау...
  - Браво! А како вели куче?...