Пол

- Како Еским го променил полот?
Одговор:
- Преминал на Јужниот.

Вицотека

 • Затвореник конечно бега од затвор по цели 15 години одлежани во него. Уште првиот ден влегува во куќа за да краде пари и оружје.
  Во...

 • На поштарот му е последен ден на работа после 35 години верно служење во својот реон.
  На последната обиколка, од првата куќа го...

 • Се поти Трпе врз Трпана, а она цело време вика
  - Боди, Мујо, боди!
  - Ма, боди, Трпе бе, боди ...
  - Ма, бодам , Трпано,...

 • Наставничката го прашува Трпе:
  - Што знаеш за Шекспир?
  - Истото што и он го знае за мене.