Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:
- А бе, што оволку часовници?
- Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.
- А Македонија не ја гледам?
- Е, часовникот за Македонија ми е во дневна, ми служи како вентилатор!

Вицотека

  • Пет германци во Audi Quattro застанале на италијанска граница. Италијанскиот цариник ги застанува и им вели: “Илегално е да се возите...

  • Што е сличноста на полицаец и куче?
    И двајцата изгледаат како да те разбираат.

  • Што можете да заклучите кога фрлате мачка и запалена светилка наземи?
    Дека мачката паѓа со брзината на светлината!

  • Mарија Шерифовиќ демолирала кафану, погодила гу песма:
    - Ти си ќерко татин син.